ЧУДО ЈЕДНЕ ЈЕДИНЕ КЊИГЕ

Translate

Претражи овај блог

петак, 28. новембар 2014.

Мирослав Тодоровић и Ружица Комар добитници књижевне награде „ХАЏИ ДРАГАН“




 

       
Нешто ме ноћас из невине ведрине,                                                          иза месечевог жарја, дамар птичјих крила мами.                                                                                 Хаџи Драган Тодоровић (Пожега, 1951-2008)


      Књижевну награду „Хаџи Драган“, као знак сећања на књижевника Хаџи Драгана Тодоровића, једног од оснивача књижевних новина „Свитак“, утемељио је 2009. Милијан Деспотовић а награду су до прошле године додељивали Народна библиотека у Пожеги и књижевне новине „Свитак“. Од ове године награду додељују  само „Свитак“. Награда ће се уручивати у местима у којима награђени аутори живе и раде, у Нишу и Билећи.
        Жири је за овогодишње (2014) добитнике награде „Хаџи Драган“ изабрао: Мирослава Тодоровића из Ниша за циклус песама „Стихом светлост вишња“ и Ружицу Комар, из Билеће, за песничку књигу „Јутро на камену“ (Удружење књижевника Српске, Подружница Бања Лука, 2013). 
            До сада су ову награду примили: Верољуб Вукашиновић, Др Милутин Пашић, Владимир Јагличић , Милуника Митровић, Бојана Стојановић Пантовић, Слободан Ристовић, Братислав Јевтовић, Зоран Јеремић,  и Татјана Дан Ракић.
     = извор вести: уредник "Свитка"

Нема коментара:

Постави коментар